Fotografera en sjöjungfru?!

Det började med att jag såg en sjöjungfru på facebook, eller närmare bestämt en tjej som hade en sjöjungfrudräkt. Jag har fotograferat denna familj flera gånger tidigare så jag tänkte att jag måste fråga om vi kan få till en fotografering med sjöjungfrun. Svaret blev ja, så mitt livs första sjöjungfrufotografering var ett faktum.

Photoshopad bild

Var fotograferar man en sjöjungfru?
Man måste ju vara vid/i vatten om man skall kunna fotografera en sjöjungfru, det vet ju alla. I min värld tänker jag klippor, stenar, vatten och lite sol. Solen skall helst komma från rätt håll, i detta fall bakifrån så man kan använda blixten för att lätta upp ljuset på framsidan. Platsen hittade vi och den fungerade bra även om det var några som fiskade i närheten. Det mest konstiga som hände var att det kom 2 damer som gick i vattnet bredvid oss och körde hela rentvagningen med tvål och schampo i 10 min, och sedan gick där ifrån, renare än när dom kom får vi hoppas.

Fotograferingen

Det var en blyg start innan vi riktigt kom igång med fotograferingen. Men det är inte alltid lätt att vara framför kameran och det blir inte lättade när benen sitter ihop. Så det var en del hoppande, hasande, krypande och rullande för att kunna byta plats och position.

Men efter hand lyckades vi både att slappna av och ha roligt, och det är nog det viktigaste vid en fotografering, För har man skoj och skrattar tillsammans när man snubblar runt i en sjöjungfrudräkt tex. så blir det mycket lättade att fånga bra bilder.

Mycket roligare att ha skoj!
Vi hade väldigt roligt under fotograferingen i alla fall och lyckades fånga ett antal olika typer av bilder. Allt från glada och spralliga till fundersamma och mystiska. Så kolla gärna på bilderna och avgör själv.

Vill ni ha en temafotografering?
Om ni är intresserad av att göra en temafotografering med tex. barnen eller familjen, så tveka inte att höra av er. Så kan vi prata igenom hur vi kan skapa bilder av era tankar och visioner. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait