Low Key

Man brukar prata om mjukt och hårt ljus när man fotograferar. Vid denna typ av fotografering använd oftast hårt ljus, detta för att får snabba övergångar från ljus till skugga, bilden är oftast övervägande i mörker med vissa ljusa partier. Passar inte för alla typer av bilder, men speciellt bra till vissa porträtt, träningsbilder, vissa typer av produktfotografering m.m.

Här nedan ser ni en träningsbild tagen med denna typ av metod i åtanke.

Bild för att visa effekten av low key fotografering
Johanna

Detta kräver mycket justerande av ljuset, eftersom om man flyttar sig 1 cm så ändras hela ljusbilden. Så som modell får man vara beredd att stå still så man kan justera ljuset för att få till effekten man vill ha.

Skall Low Key vara i färg eller svartvitt?

Det är alltid en smaksak om man föredrar färg eller svartvitt. Det har även med i vilket sammanhang man skall använda bilderna, om det skall vara en utskrift för att hänga på väggen eller en bild som skall passa in på en hemsida.Om den skall vara med i en tidning, informationsblad eller liknande.

Low Key i Färg
Low Key i Svatvitt

Low Key kan användas till mycket mer än tränningsbilder, man kan ta porträtt, interiörer, produkter m.m. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad som passar in i denna kategori av bilder.

Så vill ni ha coola Low Key bilder, så hör av er med era idéer så skall vi hjälpa er att få det på bild.

Over and out

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait